back to top

Зошто бебињата “бљуцкаат” и дали можеме да го спречиме тоа?-ПРВ ДЕЛ

Бљуцкањето е една од поголемите грижи за новите родители кои често пати мислат дека можеби тие допринесуваат за таа состојба. Улогата на родител сама...

“КОВИД-19”- Вакцинација кај доилки

Постојат неколку вакцини против новиот Коронавирус КОВИД-19 со кој се соочуваме веќе три години. Нов за лекарите, за истажувачите, за биолозите, биохемичарите, епидемиолозите. Постојано...

Што всушност претставува “IBCLC” – Меѓународен сертифициран консултант за доење?

Низ многуте статии што можете да ги прочитате на темата доење достапни насекаде често се сретнувате со препорака “консултирајте консултант за доење”. Нашето поднебје...

Породувањето како фактор за успешно доење

Дали породувањето е лесно или тешко, возбудливо или пропратено со траума, сепак е момент кој го менува животот и има длабоко влијание на воспоставување...

“Roses Revolution Day 2021”

Светската кампања "Roses revolution day" за прв пат е основана во 2011 година врз основа на идејата на активистката за раѓање Хесус Рикој. На...

СИЛИКОНСКИ БРАДАВИЦИ- Задолжително помагало при доењето или?

Да се потсетиме....   Разговарано многу пати на оваа тема, достапни текстови за едукација на трудниците уште во бременоста, на новите мајки кои во родилиште се...

Како доењето делува на намалување на ризикот од појавата на рак...

Интересни факти кои ги истакнуваме во пресрет на месецот Октомври - месец на борбата против ракот на дојката. Доењето и исхраната на вашето бебе со...

Успешни доенечки приказни

0
Во оваа серија на успешни доенечки приказни ќе издвојам неколку кои мене засекогаш ќе ми останат во сеќавање , а вам се надевам дека ќе ви бидат мотив доколку наидувате на одредени препреки во доенечкиот стаж, ќе ве охрабрат да ги надминете.

Доењето и неговата улога од една друга страна

0
Постојат многу начини да се дефинира поимот исхрана кај новороденче. По својата суштина, доењето претставува интимен чин кој ја продлабочува емоционалната поврзаност помеѓу мајката...

Хиперлактација – Зголемена продукција на мајчино млеко, а сепак плачливо и...

0
Иако за повеќето мајки проблем претставува развој на лактацијата и создавање на соодветна количина на мајчино млеко која му е потребна на бебето, некои...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата