Секоја комбинација на хранење на доенчиња со адаптирано млеко се чини дека е ризик за рефлукс. Иако доењето има заштитна улога, мајките со дете со рефлукс имаат поголема веројатност да го одвикнат своето бебе од доење заради честите препораки за додавање на специјална формула адаптирано млеко која ќе ги ублажи симптомите на рефлукс. Но, често наидуваме на прашања од страна на мајките “зошто да се дава специјална адаприрана формула при добро воспоставена лактацијаи дали има начин со суплементи да се ублажат знаците на ГЕР?”

Сега е веќе достапен Алгорал Инфант кој е соодветно решение за ублажување на симптомите на ГЕР и кај новороденчињата кои се на ексклузивно доење!

Epsilon Health Algoral Infant – додаток во исхраната кај доенчиња кај кои се присутни симптоми на гастроезофагеален рефлукс

Додаток во исхраната со симетикон и натриум алгинат, погоден за симптоматски третман на рефлукс од раѓање (0m +).

Ги ублажува состојбите поврзани со гастроезофагеална рефлуксна болест (на пр. НЕРБ, функционална горушица, хиперсензитивен хранопровод при акутен и некисел рефлукс).

Има вискозна форма која има способност да се прилепува и да ја покрива слузницата на хранопроводникот, формирајќи заштитна бариера.

Симетикон: има хемиско-физички својства, благодарение на што го намалува површинскиот напон на гасовите присутни во гастричната течност, фаворизирајќи ја нивната елиминација.

Овој процес го ублажува притисокот што го вршат гасовите врз гастричната течност, која е одговорна за рефлукс.

Натриум алгинат: формира вискозна бариера која може да го блокира порастот на содржината на желудникот во хранопроводникот.

Препорачана доза: Возрасни: 5 ml до 15 ml, 2-3 пати на ден. Деца: 5 ml, 1-3 пати на ден. Доенчиња: 5 ml, 1-2 пати на ден.

Можеби ќе ви се допадне:   Дохрана - немлечна исхрана