Во првите денови после породувањето се соочуваме со предизвикот доење. И следуваат многу прашања но, најчесто е прашањето дали доењето треба да боли и дали болката која ја чувствуваат на брадавиците е нормална болка. Следува и прашањето каква треба да биде негата на брадавиците?

Доењето треба да биде пријатно, удобно за двајцата и за мајката и за бебето. Во првите денови кога се воспоставува доењето нормално е да се почувствува нормална и транзиторна болка на брадавицата но, таа поминува. За да ги одржиме брадавиците компактни без ранички и да биде пријатно доењето треба да внимаваме на правилно позиционирање на бебето на градата но, и на негата на брадавиците.

Доилките меѓу себе споделуваат совети како ги негуваат, доминираат кремите со ланолин и секогаш истражуваат нови производи кои би им помогнале, а се едноставни за употреба и не треба да се одмиваат пред секое доење на бебето.

Од неодамна кај нас се присутни и компресите за нега на брадавиците на “Multi Mum”.

Како делуваат “Muli Mum”  компресите?

  • Го поддржуваат природниот процес на заздравување
  • Има ефект на ладење и смирување на болните гради
  • Ја оптимизира состојбата на областа/кожата на брадавиците
  • Ги неутрализира штетните микроогранизми
  • Базиран на природни состојки (не се штетни и ако се проголтаат)

Кога се употребуваат?

  • Доколку имаме проблеми со брадавиците предизвикани од доење
  • Болни и потечени брадавици
  • Воспаление и лупење на брадавиците

Multi-Mam облогите се специјално дизајнирани за нега на брадавиците во текот на доењето. Multi-Mam облогите имаат директно смирувачко и разладувачко дејство на болните брадавици, оптимизирајќи ја состојбата на кожата и го намалуваат отокот.

Можеби ќе ви се допадне:   Rilastil [Xerolact] Atopic - Дерматолошка линија наменета за навлажнување и негување на сува

Секоја облога е импрегрирана со гел кој содржи 2 QR – комплекс (2 QR – комплекс: патентирана прочистена состојка од Aloe Barbadensis. Оваа природна растителна состојка има единствена можност за намалување на штетните бактерии во контакт со ткивата.

Multi-Mam облогите формираат мекa и пријатна подлога на брадавиците и создаваат оптимална состојба за природно заздравување. Не е неопходно да се отстрани гелот пред доењето. Гелот содржи природни состојки и не е штетен при голтање.

Уживајте во доењето!