back to top

Опстипација (запек) во текот на бременоста

Опстипацијата во текот на бременоста е честа појава со која се соочуваат половина и повеќе од трудниците. Некои од нив со опстипација се соочуваат...

Часови за психофизичка подготовка на трудници

0
Програма на часовите за психофизичка подготовка на трудници Часовите за психофизичка подготoвка на трудниците се едно прекрасно едукативно дружење на трудници кое понатаму прераснува во...

Подготовка за раѓање – што треба да знае секоја трудница?

0
Породувањето како искуство е од витална важност за секоја жена, чии сеќавања траат и кога сето тоа ќе помине и во рацете ќе го...

Кегелови вежби во бременост и после породувањето

Кегелови вежби (Dr. Arnold Kegel 1940 год.) се применуваат за зајакнување на мускулите на карличното дно. Доколку се користат правилно и се вежбаат во...

Важноста на преднаталниот развој врз растот и развојот на децата

0
Преднаталниот развој на човекот се однесува на периодот од зачнувањето до раѓањето истиот има многу важна улога во понатамошниот живот на детето. Додека бременоста...

Дијастаза – што претставува и како да се спречи

0
Раздвојување на m.rectus abdominis по должината на средишната линија (Linea alba) се нарекува дијастаза. Со раст на плодот за време на бременоста расте матката...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата