Грижата за новороденче може да биде исцрпувачка, правејќи ја невозможна мисијата да се извршат секојдневните обврски. Како што овие обврски станувaат се побројни, ќе чувствувате умор и стрес мислејќи на се што треба да направите.

Кога тоа ќе се случи е навистина тешко да мислите на самите себе. Но, како што авионските компании не поучуваат најпрвин да ги ставиме своите маски за кислород, па потоа да им помогнеме на останатите, така и новите родители мора да одвојат време за себе за да бидат одморени (барем малку), со што ќе бидат поспремни да се грижат за другите.

Доколку сте исцрпени, се ќе ви биде многу потешко. Оставањето време за себе на “To do” листата не е себично, туку е важно! Помислете на нешто што ќе ви помогне да се опуштите и направете го тоа есенцијален дел од вашиот ден.

Bellina.mk споделува со вас производи за нега на сензитивна бебешка кожа, но и производи за нега на кожата на мама!

Кои производи да ги користите за сензитивната кожа на вашето бебе?

Кожата на бебето има природна бариера за заштита од надворешни влијанија и дехидратација. Ладна температура, триење на облека или пелени, постојано чистење и пресоблекување, лигавење… се ова се мали непријатности кои сепак може да го оштетат епидермисот.

Обновувачки лосион

Овој лосион суши, обновува и дезинфицира што го прави идеален за употреба кај влажни регии, кожни набори или одржување хигиена на папочната врвца.

Обновувачка крема

Оваа крема обновува, смирува и е идеална за суви регии, иритации на кожата, црвенила и површински изгореници.

Можеби ќе ви се допадне:   Кои нарушувања можат да се појават кај деца поради недостаток на витамин Д?

Може да се нанесуваат на кожа и надворешни мукозни мембрани. Погодни за новороденчиња, деца и возрасни.

А за кожата на мама?

Да одвоите време за себе е круцијалниот чекор кој ќе направи да се чувствувате добро во вашата нова улога на мајка. Бидете нежни со себе и одберете производи кои ќе ги пресретнат основните потреби на вашата кожа.

Обновувачка крема која заштитува и спречува појава на стрии

Оваа крема е комбинација од две природни состојки против стрии. Таа ја храни, омекнува и зајакнува кожата, поттикнувајќи повлекување на стриите. Истовремено спречува и чувство на чешање и скокоткање.ените.

85,7%* од жените потврдиле намалена видливост на стриите.

100%* од жените ја чувствувале својата кожа пом

КЛИНИЧКИ ДОКАЖАНА ЕФЕКТИВНОСТ*

Намалено црвенило на стриите кај 82,1%* од жека, поеластична и помазна.

*Клиничко испитување извршено кај 30 жени, во времетраење од 56 дена. Под дерматолошки надзор.

Обновувачки балсам за гради

Овој балсам спречува појава на пукнатини, ги омекнува и заштитува брадавиците и ја намалува нивната сензитивност.

КЛИНИЧКИ ДОКАЖАНА ЕФЕКТИВНОСТ*

100%* од жените се задоволни:

Смирена иритација и затегнатост.

Непосредно ослободување од чувство на непријатност кај сензитивни брадавици.

Обезбедено чувство на добробитие и удобност.

*Дерматолошки контролирано тестирање кај 11 жени.

Производите на Laboratoires de Biarritz може да ги најдете на сите продажни локации на Bellina и на нивниот веб сајт www.bellina.mk.