Здраво мајки – денес сакаме да ви објасниме повеќе за еден од нашите омилени производи кој набргу и вам ќе ви стане нешто што мора да го имате-колекторот на мајчино млеко Бубамарата! Добивме многу пораки со прашања за Бубмарата, што е точно и што прави. Сите одговори што ги баравте се тука, затоа продолжете да читате!

Што прави силиконскиот колектор на млеко Бубамара?

Бубамарата на Haakaa е дизајнирана да ви помогне да го соберете вашето мајчино млеко во текот на денот додека сте во движење. Се прицврстува на вашите гради и седи во вашиот градник, користејќи нежен вакуум за да го максимизира количеството на мајчиното млеко што го собира. Наместо да го оставиме вашето течно злато да оди на отпад во влошки за доење, нашата мала Бубамара се грижи секоја капка да биде зачувана!

Како Бубамара се разликува од пумпата Haakaa?

Колекторот на млеко Бубамара е едноставно тоа – колектор на млеко. Го собира вашето млеко што протекува од градите додека си вршите секојдневни обврски – за разлика од нашите силиконски пумпи, кои генерираат континуиран вакум што додатно го измолзува вашето млеко.

Пумпата Haakaa е дизајнирана да ви помогне да измолзите млекото, додека Бубамарата е едноставно алатка за собирање на млекото што природно го произведувате во текот на денот. Вшмукувањето што го произведува Бубамара не е доволно силно за да ви помогне да го измолзите додатно мајчино млеко самостојно.

Колку долго можам да ја носам Бубамара?

Според упатствата за доење на меѓународните организации, мајчиното млеко може безбедно да се чува на собна температура само најмногу до четири часа. Бидејќи ја носите Бубамара на вашето тело, зголемувајќи ја температурата над собната температура, ви препорачуваме да ја носите не подолго од 2 часа одеднаш, за да се осигурате дека млекото што го собирате е безбедно.

Можеби ќе ви се допадне:   Инфекција со корона вирус (COVID-19) и бременост

Ако треба да ја носите вашата Бубамара подолго време, можете едноставно да го испразните вашето млеко во безбеден сад за складирање по 2 часа носење и да го чувате млекото во фрижидер или замрзнувач. Потоа измијте го колекторот со топла вода со сапуница, исушете го темелно и повторно вратете го. Повторувајте периодично по потреба.

Ја гледате ли Бубамара под облеката?

Бубамарата не се гледа под облеката. Тоа е затоа што има едноделен дизајн направен од супер мек и флексибилен силикон, што ви овозможува дискретно да ја вметнете во вашиот градник без незгодни грутки или испакнатини!

Како да го носам колекторот за млеко?

За да ја закачите Бубамарата, лесно притиснете го задниот дел, центрирајте го отворот над брадавицата, ставете го на градата и отпуштете го стисокот.

Зошто се чини дека не добивам многу млеко?

Бидејќи Бубамарата е наменета да се користи само како собирач, а не како средство за изразување, може да откриете дека не добивате толку млеко колку што сте се надевале. Тоа не значи дека Бубамарата што ја имате е погрешна или нефункционална. Тоа едноставно значи дека можеби нема да имате многу истекување на мајчиното млеко во текот на денот – и тоа е сосема во ред! Секое тело е различно.

Може ли да ја испразнам мојата Бубамара во текот на денот во истото шише?

Млекото што го собирате во текот на денот можете да го чувате во истото шише – само проверете дали млекото е изладено пред да го додадете во млекото што веќе сте го складирале. За повеќе информации, ве молиме погледнете ги упатствата од здравствената организација на вашата земја за складирање на мајчиното млеко во истиот сад.

Можеби ќе ви се допадне:   Совети и препораки за трудници и мајки во време на пандемија со Коронавирус (COVID-19)

Може ли да спијам со Бубамарата преку ноќ?

Можете да спиете со Бубамара за да спречите протекување и дамки на облеката. Ве молиме имајте на ум дека секое мајчино млеко собрано преку ноќ не може да се чува на собна температура повеќе од 4 часа. Ако спиете со Бубамарата преку ноќ (подолго од 4 часа), тогаш мајчиното млеко што го собирате наутро нема да биде безбедно за вашето бебе.

Зошто Бубамарата е достапна во три големини?

Бубамарата ја имаме во големини од 40мл, 75мл. И 150мл. и тоа нема никаква врска со големината на градите туку со тоа колку млеко ви протекува. Доколку ви тече многу млеко од градите и честопати мајцата ви е водена тогаш ви треба поголема Бубамара, но доколку млеко ви тече поретко или само на спротивната града кога доите тогаш помалата Бубамара е доволна.

Едноставана за употреба и премногу практична, Бубамарата е уникатен производ што секоја доилка треба да го има за да не изгуби ниту една капка скапоцено мајчино млеко.