back to top

Контракции на матката или движење на плодот? Како може да ги...

Секоја трудница во последното тромесечие понекогаш се запрашува дали чувствува движења на плодот или сепак се работи за контракции на матката? Движењето на плодот во...

Зошто не се преопрачува да се дава вода на бебето што...

Да ја разјасниме дилемата кај многу мајки! Вашето тело го прави совршеното млеко за вашето бебе, всушност менувајќи го составот кога има потреба од...

Како да се намалат родилните болки?

0
Врз основа на досега проучуваното е докажано дека родилните болки всушност зависат од функционалните случувања во мозокот, а многу помалку од локалните причини-контракциите на...

Инфекција со корона вирус (COVID-19) и бременост

0
КАКО КОРОНАВИРУСОТ ВЛИЈАЕ НА БРЕМЕНОСТА? Заштитни мерки - важат општите заштитни мерки и правила за изолација согласно препораките на Министерство за Здравство. Во нашата...

Совети и препораки за трудници и мајки во време на пандемија...

0
Јасна Апостолски - Николов - Дипломирана медицинска сестра - Меѓународен консултант за доење - IBCLC - Сертифициран едукатор за психофизичка подготовка на трудници Здраво Бебе - Центар за...

СИЛИКОНСКИ БРАДАВИЦИ- Задолжително помагало при доењето или?

Да се потсетиме....   Разговарано многу пати на оваа тема, достапни текстови за едукација на трудниците уште во бременоста, на новите мајки кои во родилиште се...

Неконтролирано мокрење во бременоста

0
Честа појава со која се сретнуваат трудниците во бременоста, најчесто во третото тромесечие претставува неволното мокрење. Зошто се случува и дали може да се спречи? Едно...

ВЕБИНАР – Едукативни совети за доење и нега на новороденче во...

0
Предавачи: Драгана Емел - Маркоска Специјалист - Педијатар Јасна Апостолски - Николов Дипломирана медицинска сестра, Меѓународен консултант за доење - IBCLC, Сертифициран едукатор за психофизичка подготовка на трудници....

Бременост и целулит: Се што треба да знаете

0
Дали бременоста го предизвикува целулитот? Тоа е нешто што ниту една жена не го размислува кога ќе забремени, но  акумулацијата на маснотијата, задржувањето на течности...

Семинар за трудници #1 – Октомври 2019

0
▶ ТЕМА: БРЕМЕНОСТ, ПОРОДУВАЊЕ, МАЈЧИНСТВО, ДОЕЊЕ И НЕГА НА НОВОРОДЕНЧЕ ◀ ▪ Од 2 до 28 Октомври ▪ 8 часови (Понеделник - Среда) ▪ 4 модератори ▪ Изненадувања за...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата