back to top

Орално здравје кај бебиња и деца

0
Кариесот е една од најчестите хронични болести кај децата. Нетретираниот кариес може да предизвика болки и инфекции кои пак може да предизвикаат проблеми со...

“Roses Revolution Day 2021”

Светската кампања "Roses revolution day" за прв пат е основана во 2011 година врз основа на идејата на активистката за раѓање Хесус Рикој. На...

Што претставуваат синдетски производи?

Многу е веројатно дека веќе сте го слушнале зборот Syndet. Меѓутоа што е Syndet? Синдетски производ се однесува на козметички производ кој во својот состав...

Развојни пресвртници – Вашето бебе на четири месеци

0
Како вашето дете игра, учи, зборува, делува и прави движења индицира за развојот на вашето дете. Развојните пресвртници се работи кои повеќето деца можат...

Biosolis – крема за деца и бебиња со минерални филтри и...

0
Прекумерната изложеност на ултравиолетовото (УВ) зрачење од сонцето претставува главната причина за појава на рак на кожата. УВ зрачењето е доволно високо, особено во...

Моето бебе има 12 недели – оддеднаш одбива да дои!?

Период од возраста на вашето бебе кога најчесто мајките се соочуваат со промена во распоредот и фреквенција на подоите пропратени со често плачење, доењето...

Локомотив сируп – за безбедно патување и полесни симптоми при стомачен...

Доаѓа летото, а со топлото време и високите температури почнува и сезоната на стомачните вируси. Како безгрижно да патуваме? Секое семејство кое се подготвува...

Развојни пресвртници – Вашето бебе на шест месеци

0
Како вашето дете игра, учи, зборува, делува и прави движења индицира за развојот на вашето дете. Развојните пресвртници се работи кои повеќето деца можат...

Електрична пумпа за измолзување – Philips Avent – технологија создадена врз...

0
КОМЕРЦИЈАЛЕН ТЕКСТ Технологија базирана на физиологија на лактацијата Пократко време за стимулација на рефлексот на исфрлање на млекото 99,98% адаптација на големината на...

Доење кај деца со расцеп на усна или меко непце

0
Кај новороденчиња со расцеп на горната усна доењето најчесто е успешно. Кај новороденчињата со расцеп на горното непце се очекува да имаат проблем во...
15,256ФановиМи се допаѓа
1,327СледбенициСледете не
566СледбенициСледете не
453СледбенициСледете не
1,258ПретплатнициПретплата